Priložnosti za sodelovanje v laboratoriju

Študentsko delo v laboratoriju

Laboratorij za kognitivno nevroznanost že od vsega začetka plodno sodeluje s študenti različnih smeri in fakultet, ki želijo pridobiti raziskovalne izkušnje ali  opraviti raziskovalno delo v okviru diplomske, magistrske ali doktorske naloge.

Največ študentov dodiplomskega in magistrskega študija si znanstveno-raziskovalne izkušnje pridobi v obliki sodelovanja pri zbiranju podatkov za tekoče študije v laboratoriju. Študenti v tem primeru bodisi prevzamejo izvedbo zbiranja podatkov - največkrat pri računalniško vodenih vedenjskih študija, ali študijah s sledilcem očesnih gibov - bodisi pomagajo pri izvedbi EEG in fMR študij.

Nekateri študenti si želijo pridobiti izkušnje s procesiranjem in analizo podatkov ali razvojem računsko-analitičnih metod in orodij. V tem primeru prevzamejo npr. del preprocesiranje in pregled EEG podatkov, kontrolo kvalitete preprocesiranja fMR podatkov, ali pa programiranje novih analitičnih algoritmov, največkrat v programskih orodjih Matlab in python. Takšna pomoč in sodelovanje zahteva nekoliko predhodnega znanja ali pripravljenosti samostojnega poglobljenega učenja o analizi EEG in fMR podatkov ter spoznavanja z relevantno programsko opremo.

Nekaj študentov se odloči za izvedbo magistrskih nalog. Pri zasnovi in izvedbi magistrskih nalog smo pozorni, da se smiselno vključujejo v siceršnje raziskovalno delo v laboratoriju. Ideje za raziskovalne naloge včasih podajo študentje sami, občasno pa tudi sami razpišemo teme za magistrske teme. Seznam trenutno razpisanih tem za magistrske naloge sledi na tej strani.

Zaposlitev in honorarno delo v laboratoriju

V laboratoriju sodeluje več redno zaposlenih pedagoških delavcev in raziskovalcev. Nekateri med nami smo primarno pedagoški delavci, nekateri so zaposleni kot raziskovalci na raziskovalnem programu in projektih, nekateri so mladi raziskovalci.

Zaradi narave zaposlovanja in financiranja raziskovalnih projektov, so priložnosti za zaposlitev v laboratoriju razmeroma redke in vezane na pridobitev raziskovalnih projektov ali mest za mlade raziskovalce. Za potrebe tekočih raziskovalnih projektov je občasno možno tudi honorarno delo v laboratoriju. Morebitne priložnosti za delo v laboratoriju so razpisane v sledečih objavah.

 

Jun
14
2022

Mesto Mladega raziskovalca v Laboratoriju za kognitivno nevroznanost

V Laboratoriju za kognitivno nevroznanost Oddelka za psihologijo Univerze v Ljubljani iščemo kandidata za mladega raziskovalca / raziskovalko za delo v programski skupini “Fiziološki mehanizmi nevroloških motenj in bolezni”.

Dec
19
2021

Razvoj naprednih nevroslikovnih analiz

V MBLab stalno razvijamo in optimiziramo programsko opremo za analizo nevroslikovnih podatkov. Velik del razvoja je integriran v QuNex [https://pooh.mblab.si/qunex]. Študenti, ki imate ali bi radi pridobili izkušnje pri razvoju programske opreme in naprednih analiz nevroslikovnih podatkov, ste vabljeni da kontaktirate Grego Repovša [https://pooh.mblab.